Word jij planner?

Word jij een planner die het vak echt verstaat? Wil je een rooster maken die nauw aansluit bij de activiteiten die moeten worden uitgevoerd en waarvan de medewerkers ook blij worden? Dan is het nu het moment om in actie te komen. Meld je aan voor de opleiding planner!

Deze opleiding zal gaan vallen onder kort beroepsonderwijs en wordt geaccrediteerd. Dat betekent dat de opleiding is getoetst op kwaliteit en dat je een certificaat zal ontvangen.

Iedereen weet dat plannen een vak is. Daarbij komt dat in tijden van krapte op de arbeidsmarkt goede planners schaars zijn.  De dagelijkse praktijk in de zorg stelt hoge eisen aan een planner.  Wij willen planners opleiden met net een beetje meer. Dat betekent dat onze planners met de CFR-methode (capaciteitsmanagement, flexibiliteit en roosteren) van L-Concept Consultancy uit de voeten kunnen. 

Hoe gaan we opleiden?

In fase 1 leer je de basiselementen van een rooster. 

  • Wat is een bezettingsgraad, hoe kom je tot een bezettingseis en tot een dienstenpatroon, 
  • Wat is een goed rooster en hoe maak je deze.
  • Maar ook: met welke wet- en regelgeving heb je als planner te maken, hoe pas je die toe en met welke systemen kan je een rooster maken.

Fase 2 is de verdieping is het centrale thema. Dat betekent dat wij inzoomen op de techniek van het maken van een rooster, waarbij verschillende varianten aan de orde komen. Aan de hand van casuïstiek en ervaringen uit de praktijk leer je als planner hoe hiermee om te gaan. Problemen in een rooster kunnen voortkomen uit de samenstelling van een formatie. Daarom leer je hoe je een formatieberekening kunt maken, wat een volumebegroting is en hoe je deze kan opmaken en op welke wijze een berekende formatie omgezet dient te worden naar de praktijk.

In fase 3 ga je als toekomstig planner je ontwikkelen tot adviseur. In deze fase wordt de focus gelegd op communicatietechniek, adviesvaardigheid en specialisatie op het gebied van CFR.

Denk jij dat je een fase kan overslaan op basis van je ervaring? In dat geval is het mogelijk om een test te doen, van waaruit wij bepalen of dat ook mogelijk is.

Iedere fase wordt afgesloten met een eindopdracht. Behaal je de eindopdracht, dan ontvang je een deelcertificaat van de fase. Je mag de eindopdracht 1x herkansen.
Na afronding van de 3 fasen functioneer je als planner op HBO niveau.

Tijdsinvestering en Kosten

Opleiden kost tijd. De tijdsinvestering per fase:
Fase 1: 4 dagdelen van 4 uren
Fase 2: 2 dagdelen van 4 uren
Fase 3: 2 dagdelen van 4 uren

De doorlooptijd per fase is gemiddeld 3 maanden. Naast de dagdelen dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 12 uren per dagdeel, voor verwerking van- en voorbereiding voor ieder dagdeel. De eindopdracht per fase vraagt gemiddeld 3 tot 5 uren.

De kosten voor de open setting zijn per kandidaat:
Fase 1: € 2500,-
Fase 2: € 1250,-
Fase 3: € 1250,-

Omscholen

Er is ook de mogelijkheid om je te laten omscholen tot planner. Eerste stap is een intake en een test. Er wordt dan gekeken of je voldoende vaardigheden bezit om je te kunnen ontwikkelen tot planner.
Wil je in overleg met je huidige werkgever aldaar ook als planner aan de slag, dan kan je de open opleiding volgen. Je kan je direct inschrijven: gebruik de button “Aanmelden”.

Wil je een overstap maken? Dat kan ook. Als je de vaardigheden bezit om je als planner te ontwikkelen, volg je Fase 1 van de opleiding. Vervolgens wordt je geplaatst bij een organisatie. Vanuit die positie volg je Fase 2 en 3 van de opleiding. Na 1 jaar krijgt de organisatie dan de kans je definitief in dienst te nemen. En anders zorgen wij dat je een definitieve baan krijgt als planner.
Mocht je toch wat meer informatie willen over deze optie tot omscholen en/of hierover willen door praten, laat het ons weten. Neem in dat geval contact op met onze partner  TOP Zorgpersoneel op 0592 – 20 50 18 of mailen naar info@topzorgpersoneel.nl  Zij gaan graag met je in gesprek.

Inschrijven

Je kan je vanaf nu inschrijven voor de open opleiding. Meld je bij L-Concept Consultancy: gebruik daarvoor onderstaande button “Aanmelden”. Wij starten direct een opleiding als er voldoende aanmeldingen zijn.