Capaciteitsmanagement

Capaciteitsmanagement is één van de drie onderdelen van CFR: Capaciteitsmanagement, Flexibiliseren en Roostermethode.

Er gaat een medewerker weg, en er moet een vacature worden gesteld. Wat wordt dan het contractpercentage en kan dat financieel uit? Er gaat een cliënt weg en er komt een nieuwe cliënt met andere ondersteuningsvragen. Wat is het effect op de noodzakelijke bezetting? Medewerkers hebben het vreselijk druk, lopen vast en geven aan dat er meer personeel bij moet. Wat nu te doen?

Capaciteitsmanagement is het ultieme instrument om antwoord te geven op deze vragen.

Waarom capaciteitsmanagement

Er zijn zeker 3 belangrijke beweegredenen om nu te starten met capaciteitsmanagement:

  • Het vergroot kwaliteit van zorg
  • Het genereert vormen van zelfsturing en meer tevredenheid bij medewerkers
  • Het biedt meer ondersteuning aan cliënten voor (vaak) minder geld

Moeilijk...

Capaciteitsmanagement brengt alles samen: inhoudelijke zorg, werkprocessen en medewerkers, bedrijfsvoering. Dat is vast moeilijk…

Zeker; het vraagt wel iets van uw organisatie. U doet zelf wat u kan, wij ondersteunen waar nodig. Samen starten wij bij het inzichtelijk maken van de noodzakelijk uit te voeren ondersteuning en het slim organiseren van al uw noodzakelijk uit te voeren activiteiten. Vervolgens gaan wij verder naar het bepalen van een vaste en flexibele formatie en het realiseren van een gezonde exploitatie. Dan maken wij samen de vertaling naar de dagelijkse praktijk, dit bij alle betrokken medewerkers. Kortom: wij bieden ondersteuning  van het totale proces wat capaciteitsmanagement behelst. 

Optie: Capaciteitsmanagement als service (CAS)

Wij bieden nu capaciteitsmanagement als service. Uitgevoerd door de landelijke expert, dus geen extra druk in uw organisatie met de uitvoering of borging. CAS is beschikbaar voor een enkel team tot een gehele organisatie. Dat kan eenmalig of maandelijks een rapport en een concreet advies. Daarmee komt er voor uw organisatie een antwoord op de vraag: “Wat gebeurt er als…” Op maat voor de eigen specifieke situatie. Op kostenplaats-, regio- of organisatieniveau. Uw organisatie krijgt het stuur in handen door dynamisch te gaan begroten. En bij het volgen van het advies weet u dat het dan goed komt.

Begin morgen

Betere zorg, tevreden medewerkers en dat binnen de financiële mogelijkheden. Het kan echt. Ontzorg uw organisatie en neem vandaag nog contact op voor een aanbieding op maat.